ZoekenLand-Huis B.V.
Kanaaldijk 12
4245 TX Leerbroek

Tel: 0183-353699

Privacy verklaring
<< Terug naar overzicht

Kortgerecht 52 4145NM Schoonrewoerd

STATIGE WOONBOERDERIJ "DE BLAUWBIJL"

  • Woonoppervlakte: 544 m²
  • Perceeloppervlakte: 2445 m²
  • Vraagprijs € 695.000 k.k.
Verkocht

Omschrijving

In het buitengebied van Schoonrewoerd staat de 19e eeuwse statige woonboerderij “De Blauwbijl” met een inhoud van maar liefst ca. 2.250 m³, oorspronkelijk gebouwd in 1847 en na een brand in 1937 gedeeltelijk herbouwd.

“De Blauwbijl”, genoemd naar een vroegere herberg die schuin tegenover de boerderij stond, is vrij gelegen met weids uitzicht over het polderlandschap.

Dit unieke object, kenmerkend door historie, haar grootte en haar vrije ligging met bijgebouwen, beschikt over een woongedeelte met 9 kamers en een achterhuis met zeer grote hooizolder met fraaie balkenpartij. Tevens heeft de woning nog diverse authentieke details zoals een glas-in-lood raampartij, kamer-ensuite, balkenplafonds en paneeldeuren. De open ruimtes van ca. 320 m² bieden mogelijkheden voor diverse doeleinden.

Achter de woning bevinden zich diverse aanééngebouwde bijgebouwen, variërend van 5 m² tot 85 m², met een totale grootte van ca. 140 m².

In overleg kan er eventueel grond rondom het object bijgekocht worden.

Door de grootte en de schuren is dit object uitermate geschikt voor de doe-het-zelver, hobbyboer of voor degene die van het buitenleven houdt. Tevens is dit object ook ideaal als mantelzorg of om wonen en werken te combineren. Kortom een object met vele mogelijkheden!

Primaire voorzieningen treft u op een steenworpafstand in het dorp, maar voor uitgebreidere voorzieningen is men aangewezen op de Glasstad Leerdam. Door de dichtbij gelegen uitvalswegen bent u binnen 15 tot 45 autominuten in Amsterdam-Utrecht-Den Bosch-Tiel-Gorinchem etc.

Een Postnl brievenbus en een bushalte bevinden zich voor de deur. Het station Leerdam treft u op ca. 5 km afstand aan.

De ruimte van een boerderij en meer. Zeker is dat u de tijd moet nemen om deze boerderij met bijgebouwen in volle omvang te zien. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging en laat uw woonwensen werkelijkheid worden!

Indeling:

begane grond:

Hal met trapopgang, trapkast en toegang naar kelder; voorkamer met gashaard en inbouwkast; achterportaal; woonkeuken met inbouwkast, gashaard en buitendeur; badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet; woonkamer ensuite met gashaarden en inbouwkasten; zij-entree met meterkast; volumineus achterhuis met bijkeuken met geiser, achteruitgang en toegangstrap naar hooizolder.

1e verdieping:

Overloop met niveauverschil, inbouwkast, dakraam en toegang naar 2 vlieringen; 5 slaapkamers, waarvan 1 met inbouwkast, 1 met kastenwand, 1 met dakraam, 1 met dakkapel en 1 met toegang naar balkon; badkamer met ligbad, wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting. Volumineuze hooizolder met gedeeltelijke extra zolder.

Zolder:

Kleine vliering boven slaapkamers voorzijde en een gedeeltelijke zolder boven de hooizolder.

Vloerafwerking:

. pvc en plavuizen: keuken

. vloerbedekking: hal, trapopgang, woonkamers, overloop en slaapkamers

Algemeen:

. Het woonoppervlak van ca. 544 m² is momenteel gesplitst in ca. 222 m² bewoond en ca. 322 m² open ruimte.

. De kelder (stahoogte) is groot ca. 12 m².

. Verwarming d.m.v. gashaarden; warmwatervoorziening d.m.v. geiser.

. De woning is grotendeels voorzien van dubbelglas.

. De woning heeft diverse rolluiken en zonneschermen.

. De keuken is voorzien van een granieten werkblad en beschikt over diverse inbouwapparatuur: afzuigkap, dubbele spoelbak, gaskookplaat, koel/vriescombinatie en een vaatwasmachine

. De bijgebouwen, gebouwd rond 1938, bestaan uit:

  Een garage van ca. 85 m², een garage van ca. 24 m², een schuur/veestalling van ca. 28 m² en een

  berging van ca. 5 m².

Kenmerken:

Bouwjaar: 1847/1938

Perceeloppervlakte: 2.445 m²

Woonoppervlakte: ca. 544 m²

Overige inpandige ruimte: ca. 30 m² (zolder bij hooizolder)

Inhoud: ca.2.250 m³

Balkon: ca. 10 m²

Bijgebouwen: totaal ca. 140 m²


Interesseformulier