ZoekenLand-Huis B.V.
Kanaaldijk 12
4245 TX Leerbroek

Tel: 0183-353699

Privacy verklaring
<< Terug naar overzicht

Lekdijk 29 en 29A 4235VL Tienhoven aan de Lek

Momumentale woonboerderij met twee huisnummers

  • Woonoppervlakte: 186 m²
  • Perceeloppervlakte: 7586 m²
  • Vraagprijs € 500.000 k.k.
Verkocht

Omschrijving

Lekdijk 29 en 29 A, geschikt voor dubbele bewoning!

Monumentale met rietgedekte woonboerderij met inpandige stal, vrijstaande berging en weiland op een prachtige locatie nabij de Lek met een inhoud van maar liefst ruim 1.800 m³!

Deze boerderij kenmerkt zich door haar grootte en enkele authentieke elementen: prachtige gebinten/spanten, schouw met fraaie tegels, voormalige bedstede en oudhollandse plavuizen.

Ruimte is er in overvloed. Dankzij de grote hoeveelheid inpandige ruimte zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Het object dient geheel gemoderniseerd/gerenoveerd te worden en heeft veel achterstallig onderhoud. Zo kunt u alles naar wens maken. Binnen ademt alles als geschiedenis en buiten is het ook schitterend mooi door alle ruimte en vrijheid om u heen.

Het hart van de liefhebber van karakteristieke woningen gaat bij deze boerderij zeker harder kloppen!

In het achterhuis bevindt zich de oud-Hollandse grupstal. Hierboven bevindt zich ook de grote hooizolder, die zich boven de gehele boerderij bevindt.

Het object is vrij gelegen, met uitzicht over het polderlandschap, op een riante kavel van 7.586 m² in het buitengebied van Tienhoven aan de Lek.

Dit unieke object is uitermate geschikt voor de liefhebber van monumentaal wonen, voor de hobbyist of paardenliefhebber of voor degene die van het buitenleven houdt. Tevens is dit object ook ideaal om wonen en werken te combineren door een kantoor of een praktijk aan huis.

De woonboerderij is als gemeentelijk monument in Vijfheerenlanden aangewezen onder nummer WN117.

Kom de sfeer proeven en maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging en laat uw woonwensen werkelijkheid worden!

Indeling:

Begane grond:

Voorhuis: entree met electragroepen; woonkamer met schouw voorzien van authentieke tegels en inbouwkast; portaal met trapkast en (mogelijke) toiletruimte; opkamer met bedstede; zijkamer (voormalige keuken) met dakraam.

Achterhuis: woonkeuken met meterkast en inbouwkast; slaapkamer/woonkamer met schouw en inbouwkasten; portaal met trapopgang; slaapkamer met open kastruimte; gang/portaal met wasmachine-aansluiting, boiler en  toegang naar toilet, badkamer en kelder; toiletruimte met staand toilet; badkamer met ligbad; kelder; authentieke grupstal met stalraampjes en openslaande achterdeuren.

1e verdieping:

Zeer grote open zolder met mogelijkheden voor het creëren van extra kamers.

Algemeen:

. De vrijstaande stenen berging, recent gerenoveerd, is gebouwd van steen en met pannen gedekt. Voorzien van een zolder, electra, een betonvloer en een kachelaansluiting.

 De kelder is groot ca. 15 m² (hoogte ca. 1,60 m).

. Het voorhuis is momenteel in gebruik als berging.

Perceeloppervlak:  7.586 m²

Totale woonoppervlak 2 woningen: ca. 186 m²

Overige inpandige ruimte: ca. 330 m²

Inhoud: ca. 1.826 m³

Externe bergruimte: ca. 12 m²
Bouwjaar: ca. 1870


Interesseformulier