ZoekenLand-Huis B.V.
Kanaaldijk 12
4245 TX Leerbroek

Tel: 0183-353699

Privacy verklaring
<< Terug naar overzicht

Smalzijde 24 4245Jp Nieuwland

MONUMENTALE BOERDERIJ “GROOTBOS”

  • Woonoppervlakte: 225 m²
  • Perceeloppervlakte: 6900 m²
  • Vraagprijs € 495.000 k.k.
Verkocht

Omschrijving

Op verhoging gebouwde 18e eeuwse grotendeels rietgedekte boerderij met inpandige stal en weiland op een prachtige locatie.

Deze authentieke monumentale boerderij met 2 dakvensters onder het opgewipte dak, kenmerkt zich door haar vele authentieke elementen: prachtige gebinten/spanten en (balken)plafonds, vensters met binnenluiken, schuiframen met roedeverdeling, paneeldeuren, schouwen, voormalige bedstede, fraai deurbeslag, glas-in-lood, oudhollandse plavuizen en granieten vloer.

Indrukwekkend is een goede omschrijving en ruimte is er in overvloed. Dankzij de grote hoeveelheid inpandige ruimte zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Het object dient gemoderniseerd te worden, maar ook bouwkundig verbeterd te worden. Binnen ademt alles als geschiedenis en buiten is het ook schitterend mooi door alle ruimte en vrijheid om u heen.

Het hart van de liefhebber van karakteristieke woningen met authentieke details, gaat bij deze boerderij zeker harder kloppen!

Loodrecht op het woonhuis bevindt zich de oud-Hollandse grupstal, voorzien van drinkbakjes en grote/hoge openslaande deuren. Hierboven bevindt zich ook de grote hooizolder.

Het object is één van de meest indrukwekkende rijksmonumenten in de omgeving. Al circa 250 jaar een zeer herkenbaar onderdeel van het dorp Nieuwland. Verder is het object vrij en landelijk gelegen, met uitzicht over het polderlandschap, op een riante kavel van ca. 6.900 m² in het buitengebied van Nieuwland. Er is een mogelijkheid om de naastgelegen boomgaard met diverse hoogstamfruitbomen van ca. 3.650 m² bij te kopen.

Dit unieke object, met veel verrassende details, is uitermate geschikt voor de liefhebber van monumentaal wonen, voor de hobbyist, paardenliefhebber of voor degene die van het buitenleven houdt. Tevens is dit object ook ideaal om wonen en werken te combineren door een kantoor of een praktijk aan huis.

De woonboerderij is als Rijksmonument aangewezen onder nummer 30534. In 1999 is door de Stichting Historisch Boerderij-onderzoek een bouwhistorische waarneming gemaakt onder nummer 47. In dit rapport is de historie qua verbouwingen uitvoerig beschreven. Voor geïnteresseerden is dit document op ons kantoor ter inzage. Voor eigenaren van een rijksmonument is er eventueel een Restauratiefonds-hypotheek met een lage rente op annuïteiten basis te verkrijgen.

De plaatsen Breda, Rotterdam, Den Bosch en Utrecht zijn gemakkelijk te bereiken via de A27, A2 en de A15 of via de treinverbinding met Lijn Dordrecht-Geldermalsen vanaf het station Arkel.

Zeker is dat u de tijd moet nemen om deze boerderij in volle omvang te zien. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging en proef de sfeer!

Indeling:

Begane grond:

Hal/entree; woonkamer; open ruimte; voorkamer met inbouwkast (voormalige bedstede) en fraaie schouwpartij; hal; kaaskamer; hal met toegang naar royale (kaas)kelders en trapopgang naar tussenverdieping; hal; 2 woonkamers met schouw, waarvan 1 met inbouwkast; ruime keuken met inbouwkast; achterentree; badkamer; toiletruimte; stalgedeelte met inpandig voormalig knechtenverblijf.

Tussenverdieping:

Overloop; 2 slaapkamers, waarvan 1 zeer ruime slaapkamer (opkamer) met schouwpartij, inbouwkast en luik naar zolder.

Zolder:

Zeer grote zolders (boven woongedeelte en stalgedeelte) met 2 dakkapellen en slaapkamers en mogelijkheden voor het creëren van extra kamers. (nokhoogte ca. 4,8 m).

Algemeen:

. Het bestemmingsplan “Buitengebied Zederik” is van toepassing met enkelbestemming “agrarisch”. Het aan dit object toebedeelde agrarisch bouwvlak betreft de hierop gesitueerde bebouwing. De aanhorige grond heeft een agrarische bestemming zonder bouwvlak.

. Er dient nog een eigen oprit/toegangspad aangelegd te worden door koper. Tijdelijk kan de bestaande oprit van de buren nog benut worden.

KENMERKEN

Perceeloppervlak: ca. 6.900 m²

Woonoppervlak: ca. 225 m²

Overige inpandige ruimte: stal: ca. 175 m²; kelders ca. 40 m²; zolders ca. 390 m²

Inhoud: ca. 2.350 m³

Bouwjaar: vóór 1800


Interesseformulier